Fågelsångens bigårdar
Webbutik
Fågelsångens bigårda
Biåret - nya bilder
Fågelsångens bigårda
Biodling
Honungshantering
Ekologisk biodling
Starta Eko - bi
Ekol. rapsodling
Det man inte dör
Ett "levande" bevis
Honungshuskurs
Biodlingsföretagarna
Pollen biår 2012
Mitt biår 2010
Mitt biår 2011
Mitt biår 2012
Mitt biår 2013
Mitt biår 2014
Manukahonung
Wille Knepp
Marknader o butiker
Drottningodling
Tystberga biodlarför
Kontakter
Bipussel
Min gästbok
Honungshantering
I bigårdarna skattas honungen och tas hem till honungslokalen där honungsramarna slungas och honungen silas, ympas och förs till kylrum. Under vinterhalvåret tappas den på burk.
Slunglokalen
Hjärtat i slungrummet är en helautomatisk, 8-ramars slunga. I övrigt syns här tankar för klarning och ympning.
Slungningstid i juli
Slungningstid i juli
När honunen är mogen är vattenhalten ca 17% och då täcker bina cellerna med lock. Dessa måste tas bort innan ramarna med den flytande honungen kan slungas.
Avtäckning
Avtäckning sker med s.k. supergaffel.
Din rubrik
Silning av honungen från klarningstanken. När silen börjar bli igensatt drar man upp bottnen i struten med snöret och silen kan tömmas för att sedan rengöras.